
Rules of Conduct at Board of Directors Meetings
Ransom Oaks Community Corporation (ROCC)
The purposes of the rules are for assuring any meeting’s order, decorum, members’ privacy, and safety. 
The following rules will apply for all meetings to include Annual Meeting of members conducted in ROCC owned, leased, and rented facilities. 
---Only members may attend the meeting. Guests will not be admitted without prior Board approval.*
---Members and guests will be asked to print their name, address and telephone number on a meeting sign-in sheet. If requested, members and member’s guest are to produce a driver’s license or some other form of identification containing his or her name, address and photo to gain admission to meeting.
---Members are prohibited from bringing firearms or weapons of any type to the meeting without prior Board approval.  Prior approval would be granted to active duty law enforcement officers.
---Members and guests may bring cell phones to the meeting but are prohibited for privacy reasons from taking photos, video and audio recordings. 
---Members and guests are to follow question and answer procedures as instructed by the Board member conducting the meeting.   All members and guests are to have an opportunity to express their views and opinions.  All Members and guests are to conduct themselves with propriety and decorum.
 Any member, guest or group of members and guests  not complying with the above rules, or in some way and/or means attempts to disrupt a meeting’s proceeding, will be considered out of order.  The Board member conducting the meeting will advise the disruptive member(s) and/or guest(s) of being out of order and request they leave the meeting room and facility. If the member(s) and/or guest(s) fail to comply with the request, they again will be requested to leave the meeting room and facility by the Board member conducting the meeting.  If any member(s) and guest(s) do not comply with the second request, the Board member can then summons security personnel and/or the police and request  the out of order and disruptive member(s) and guest(s) be removed from the meeting and facility.
As circumstances dictate, the Board will consider contracting/hiring security personnel to be available and present to assist in assuring an orderly meeting.
*Request for approval of guest attendance at meeting is to be made no later than 5 minutes before the meeting is to begin.
[Authorized by ROCC, Bylaws, Article V, Section 5.02 (b)] 


